BERETNING FRA BANGLADESH:

KVINDE FRA SLUMMEN

Kvinden, som i denne film fortæller om sin oplevelse med politiet, er ikke ualmindelig. Hun er bare én ud af flere, som Morten Koch Andersen har været i kontakt med i forsknings-øjemed.

Politiet i kvindes historie virker som om, at de næsten ikke gider at have med dem at gøre, og det er helt sikkert, at de ikke gider at føre sagen videre i systemet. Hele historien viser ligegyldigheden i udnyttelsen af de fattige, som intet har at skulle have sagt overfor autoriteter.

SMØRELSE // police arrest business

Kvindens historie afspejler den undertrykkelse, der sker af den fattige del af befolkningen: Politiet kunne ikke være mere ligeglad med både loven, de involverede parter eller pengene. Afpresningen, som skete, var ren rutine. Næsten ligegyldig, men normaliseret og forventet.

 

Beløbet, hun endte med at betale, var 300 taka (ca. 30 kr.), hvilket nærmest er ubetydeligt for politiet, men alligevel nødvendig for opretholdelsen af positionerne mellem autoritet og borger/indbygger.

 

Situationen viser det rutinemæssige i afpresningen. Alle ved, hvad der skal til – kvinden tog således også bevidst penge med. Det er bare et spørgsmål, om hvornår pengene skal betales og hvor meget. Bådsmanden ved, han kan slippe ud, og han ved nok også, at han ikke vil ende foran en dommer. Risikoen er først til stede, hvis han ikke kan eller vil betale, og han dermed ikke respekterer politiet som autoritet.