top of page

3:

BERETNINGER

FRA BANGLADESH

Sumaiya Khair

Korruptions-
bekæmperen

Sumaiya Khair er næstformand i Transparency International Bangladesh. Hun arbejder både på at få befolkningen til at sige nej til korruption og på at skabe mere gennemsigtighed i det politiske system.

Sumaiya Khair

NGO-aktivisten

Adilur Rahman Khan er leder af menneskerettighedsorganisationen Odhikar. Han advokerer mod de brud på menneskerettighederne, der bl.a. sker på grund af korruption.

Nurul Khan

NGO-aktivisten

Nurul Khan arbejder for menneskerettighedsorganisationen ASK. Her kæmper han for at holde autoriteterne i samfundet ansvarlige for de uretfærdigheder, som de begår mod folket.

Julfikar Ali Manik

Journalisten

Julfikar Ali Manik har i mange år afsløret korruption i Bangladesh. Som journalist har han måtte lære at håndtere trusler og ikke lade sig skræmme fra at rapportere om uretfærdigheder.

Sarah Hossain
Shahnaz Huda

Advokaten

Sarah Hossain er direktør for retshjælpsorganisationen BLAST. Her hjælper hun de svageste i samfundet, når de bliver udsat for ulovlige og uretfærdige handlinger, bl.a. pga. af korruption.

Juraprofessoren

Shahnaz Huda er juraprofessor ved Dhaka Universitet. Hun uddanner den næste generation af jurister, embedsmænd og dommere, der er dem, der skal praktisere loven i et land, hvor den lovgivende og udøvende magt er under politisk indflydelse.

Zahid ul Arefin Choudhury

Konfliktforskeren

Zahid ul Arefin Choudhury er professor i konfliktforskning ved Dhaka Universitet. Han forsker i årsagerne til vold og konflikt, som befolkninger i lande som Bangladesh må leve med og under.

Kvinde fra slummen

KVINDE FRA SLUMMEN

Denne kvinde lever sammen med tusindvis af andre mennesker i en af Dhakas største slumområder. De lever på kanten af samfundet, med få ressourcer og rettigheder, i risiko for overgreb fra autoriteter.

bottom of page